S - מעבר ל"תוכן העמוד" 1 - מעבר ל"תפריט תחתון" 2 - מעבר ל" צור קשר" 3 - מעבר ל"מפת אתר" 0 - מעבר ל" להצהרת נגישות"
א א א

אירועים ומפגשים

בישול בריא גורמה

לפני כשנה הוקמה בבית החולים פוריה, בטבריה, המחלקה הראומטולוגית, בניהולו של ד״ר עדווי. במהלך השנה, במסגרת טיפול במאות מטופלים, נחשף ד״ר עדווי לשאלות חוזרות ונשנות לגבי תפריט התזונה המומלץ,  לחולים הסובלים  מדלקות מפרקים. כך הגה את קיומו של אירוע, שיענה על צורך זה וירכז היבטים שונים הקשורים לתזונת המטופלים. בחשיבה משותפת, בנינו תוכנית המשלבת סקירה של ההמלצות תזונתיות לחולי דלקות פרקים וסדנת בישול בריא. לטובת מרבית מטופליו, ביקש ד״ר עדווי, שהסדנה תועבר בשפה הערבית.

לאחר חבלי לידה רבים, נבחר השף חמודי עוקלה, כוכב תוכנית הטלוויזיה ״משחקי השף״ והבעלים של מסעדת ״איטליאנו לה קוסטה״, להעביר את הסדנה. ביקשנו מהשף לעיין בהמלצות התזונתיות לחולי דלקות מפרקים שכתבה קרלי מירנדה קולונל (תזונאית קלינית) ולהתאים תפריט בריא על סמך המלצות אלו. הוא בחר לשלב בתפריט רכיבים המכילים מינרלים וויטמינים (לדוגמא פירות וירקות), רכיבים המכילים אומגה 3 (לדוגמא דגים ואגוזי מלך) ומוצרים עתירים בסידן (לדוגמא מוצרי חלב וטחינה גולמית. (

הסדנה נפתחה בהרצאה קצרה של  ד״ר עדווי שסיפר למשתתפים על חשיבות התזונה המותאמת לחולי דלקות פרקים, סקירת המזונות המומלצים והמזונות מהן כדאי להימנע. כחגיגה של צבעים, ריחות וטעמים לימד השף חמודי את המשתתפים כיצד להכין מאכלים בריאים ומעוררי תאבון. בין המנות: סלט טאבולה ארמנית, תבשיל עדשים על מצע שומר בר, פסטה ביתית עם סלמון ואפונה ועוד. סיכמה את האירוע המטופלת דאי מאה: ״היה יעיל וגם טעים. נהניתי מאוד גם מדבריו של ד״ר עדווי וגם מהטיפים לבישול בריא של השף חמודי. אשמח להשתתף בעוד סדנאות בעתיד״